Saturday, October 08, 2005

Zekerheid

Voor de zekerheid hebben we:
  • Een reisverzekering afgesloten bij de Joho: de Special Isis. In eerste instantie voor 6 maanden, je kan altijd nog verlengen :-)
  • Een zaakwaarnemer aangesteld: Tymon. Olle heeft voor ons een notariele volmacht opgesteld waarmee we Tymon de volmacht geven al onze zaken te regelen. Dit heeft natuurlijk al weer tot leuke grappen geleid maar we vertrouwen erop dat het helemaal goedkomt. Olle bedankt voor het opstellen van de akte. Tymon bedankt voor alles wat je nog voor ons moet gaan doen (of niet ;-))
  • Een abonnement genomen op de bibliotheek en lekker veel gelezen over wereldreizigers en Azie. Aanraders zijn: First Time Asia (Rough Guide), South-east Asia the graphic guide (Marc Elliott) en het handboek voor de wereldreiziger (Frans Timmerhuis). Daarnaast zijn leuk om te lezen alle reiverhalen van Carolien Visser en Dolf de Vries en de verhalen van mede-resigers op internet natuurlijk.
  • Inentingen gehaald bij de Reisdokter. Heel handig want daar kan je ook op donderdagavond terecht. We zijn beschermd tegen: dtp, buiktyfus., hepatitus A en B. De rabbies injecties willen we in Bangkok halen, uit ervaring weten we dat ze daar stukken goedkoper zijn dan hier. In NL ben je voor 3 injecties 180 euro kwijt, in Azie verwachten we dat het niet meer dan 30 euro kost! Alle andere injecties zijn gelukkig door onze verzekering vergoed.
  • Voor 500 euro Malaria tabletten aangeschaft (Malarone en Paludrine/Nivaquine). Als het goed is krijgen we nog 75% terug van de verzekering maar das nog ff spannend.
  • Een uitgebreide reisapotheek aangeschaft met naast de ibuprofennetjes, paracetemolletjes, pleisters en gaasjes ook 2 antibiotica kuren en dyssenteriepillen Flagyl. En niet te vergeten de ruim 1100 betahistine tabletten voor Sanne. We hopen niet teveel vertraging op te lopen bij grensovergangen door deze hoeveelheden.
  • Een ipod van 60 gieg aangeschaft, zo kunnen we al onze foto's kwijt en onze favo muziekjes.
  • Een digitale videocamera (Canon MVX 200) gekocht (dankzij de gulle bijdrage van oma de Kruif). Zo hebben we bij terugkomst vast voldoende materiaal voor 10 (wel leuke) afleveringen van de funniest home videos. Mooie plaatjes gaan we schieten met onze oude maar vertrouwde Canon Ixus.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home